Srovnávačka: Dětské barefoot tenisky 2023

Děti naBOSo Výběr a údržba bot

Srovnávačka: Dětské barefoot tenisky 2023

Hledáte dětské barefoot tenisky? Otestovali jsme všechny modely roku 2023 a detailně popsali. Čtěte dál a vyberte ty pravé.

Jaro je za dveřmi a s ním i první teplejší dny. Jen si s dětmi obout tenisky a vyrazit na hřiště, nebo na výlet. Abychom vám výběr a tím i cestu za dobrodružstvím usnadnili, vyzkoušeli jsme všechny značky, od kterých si letos můžete tenisky pořídit. V naší srovnávačce tak jednoduše najdete tipy na takové modely, které by mohly padnout právě vašim dětem.

Stačí vědět, jak správně změřit nožičku a určit její typ. Pokud si však nejste jistí, na prodejnách vám vždy rádi pomůžeme.

Jak jsme boty testovali?

Modelce s rozměry nohou 175 mm x 71 mm jsme obouvali botky ve velikosti 28–29 podle toho, které nejlépe odpovídaly rozměrům nožky.

Nohy jsou drobnější v oblasti paty a kotníku, výška nártu průměrná. První a druhý prst jsou stejně dlouhé a pak sestupné.

Co jsme testovali?

Vedle vyzkoušení botiček na noze jsme měřením či pohmatem testovali všechny parametry, které jsou podle nás důležité pro to, aby bota dobře seděla a dítko netlačila, nedřela, či naopak nebyla příliš volná.

U každé obuvi jsme porovnávali vnitřní délku a šířku boty, šířku v patě, výšku nártu a tvar boty i špičky, ohebnost podrážky i opatku a hloubku vzorku.

Testované modely

PEGRES CELOROČNÍ TENISKY NUBUK BF54

Tenisky Pegres mají tvar do vějíře s krásně širokou špičkou a úzkou patou. Jsou vhodné na dominantní palec a sestupné prsty. U nás pořídíte tenisky z hladké i nubukové kůže, a to jak na suchý zip, tak i modely na gumičku, kterou v případě potřeby snadno vyměníte za tkaničky. Letošní novinkou jsou plátěné tenisky, ideální na léto. Všechny tenisky Pegres sedí nejlépe na nižší a střední nárt. Podrážka je 3mm a velmi flexibilní.

šířka tvar špička pata nárt podrážka  vzorek opatek
střední až široké vějíř dominantní palec, sestupné prsty úzká nízký až střední  středně flexibilní střední lehce zpevněný

 

CAMPER SELLA KIDS Donkey White

Kožené tenisky od španělské značky Camper sedí nejlépe na rovné středně široké nožky a průměrný nárt. Pokud však vyndáte pevnější tvarovanou stélku, docílíte více místa, ale i velmi dobré flexibility. Špička je kulatá a mírně zvednutá, není tedy vhodná pro dominantní palec. Podrážka je lepená a šitá pro delší životnost. Všechny tenisky Camper mají mírně zpevněný opatek. Vybírat můžete z velikostí 20–36 s typickými elastickými tkaničkami, či praktickým suchým zipem.

šířka tvar špička pata nárt podrážka  vzorek opatek
střední rovný kulatá široká střední  velmi flexibilní střední mírně zpevněný

Model CAMPER DADDA je díky jiné podrážce celkově méně flexibilní, v patě pak zcela pevný. 

FRODDO TENISKY D-VELCRO

Tenisky značky Froddo patří mezi nejoblíbenější mimo jiné proto, že sedí na široké spektrum nohou od středních až po ty širší. Špička ve tvaru fajfky je ideální pro dominantní palec. Středně flexibilní podrážka je prošitá a lepená s praktickým okopem chránícím špičku boty. V botě je navíc vyjímatelná pěnová stélka.

Nespornou výhodou značky Froddo je vedle příznivé ceny i široký výběr modelů z hladké i broušené kůže, plátna či kombinace vodoodpudivého textilu a kůže. Zapínání je na suchý zip, klasické nebo elastické tkaničky. Zvolit můžete také mezi klasickým hladkým a terénním typem podrážky – a to u některých modelů až do velikosti 42.

šířka tvar špička pata nárt podrážka  vzorek opatek
střední fajfka dominantní palec, sestupné prsty střední střední  méně flexibilní minimální zpevněný

AFFENZAHN TENISKY

Tenisky od německé značky Affenzahn sedí na úzkou rovnou nohu se středním nártem. Botky nejdou dobře dotáhnout na velmi úzký kotník a patu. Anatomicky tvarovaná špička je vhodná na nožky s dominantním palcem. Testované tenisky z úpletu i bavlněný model jsou středně flexibilní s mírně zpevněným opatkem. Zato kožené tenisky Affenzahn jsou krásně flexibilní od podrážky po svršek.

šířka tvar špička pata nárt podrážka  vzorek opatek
úzké rovný dominantní palec, sestupné prsty střední střední až vyšší  flexibilní minimální zpevněný

BABY BARE FEBO GO

Slovenská značka Baby Bare přišla s teniskami, které perfektně sedí na nohu do ploutvičky, s užší patou a širokými prsty. Modely Go a Spring jsou pro střední či vyšší nárt a širší kotník, zatímco tenisky Sneakers a Youth sedí lépe na nižší nárt a užší kotník. Rovná špička nabízí velkorysý prostor pro dominantní palec. Tenisky z hladké kůže mají navíc praktický okop chránící špičku boty. Středně flexibilní podrážku a pevnější opatek najdete u všech nízkých modelů této značky.

šířka tvar špička pata nárt podrážka  vzorek opatek
střední vějíř dominantní palec, rovná úzká nízký až střední  středně flexibilní minimální zpevněný

D.D.STEP TENISKY 

Nejměkčí ze všech testovaných modelů jsou jednoznačně tenisky D.D.step. Díky tomu je rádi doporučujeme také jako boty pro začínající chodce. Podrážka je dobře přilnavá a navíc přetažená přes špičku boty, kterou tak chrání před okopáním. Špička se na palcové straně mírně stáčí, proto nejsou vhodné na dominantní palec. Vyjímatelná pěnová stélka pomáhá regulovat prostor v botě a tlumí dopad.

Modely D.D.step mají různou šířku, kterou poznáte podle kódu modelu. D.D.step s číslem 073 je nejširší z nich. Tento model sedí na širokou nohu s vysokým nártem a střední až širší patou. Modely s označením 070 a 063 jsou užší.

šířka tvar špička pata nárt podrážka  vzorek opatek
široké vějíř zkosená u palce střední až širší vysoký  velmi flexibilní střední velmi měkký

BEDA TENISKY

Tenisky Beda sedí na široké nohy s průměrným nártem, patou i kotníkem. Rovná, anatomicky tvarovaná špička je ideální pro dominantní palec s prsty do roviny. Boty jsou celkově krásně flexibilní s opatkem, který je mírně zpevněný několika vrstvami materiálu. Kromě modelu z broušené a hladké kůže seženete i tenisky ze síťoviny či textilu. Všechny modely mají i vyjímatelnou pěnovou stélku.

šířka tvar špička pata nárt podrážka  vzorek opatek
široké rovný rovná střední střední  velmi flexibilní minimální lehce zpevněný

Vybrat dětské barefoot botky, aby opravdu skvěle padly, není jen tak, proto na úplně první nákup doporučujeme vzít děti na jednu z našich prodejen – nově nás kromě Prahy, Berouna a Zlína najdete také v Brně –, kde vám odborně školení prodejci pomohou najít značku a velikost, která bude pro vaše dítko nejlepší. Zároveň vám pomohou nožky změřit a poradí, na co je při výběru potřeba brát ohled a jak poznat, že boty správně sedí.

Kdy je čas na větší?

Čím je dítě mladší, tím rychleji mu noha roste. Noha potřebuje prostor před prsty alespoň 4 mm. Pokud je tedy nadměrek menší než 4–5 mm, pořizujeme boty nové. Nezapomeňte dětem pravidelně měřit nohu. Těm nejmenším i každý měsíc, školkovým dětem jedenkrát za dva měsíce a u školáků vždy jednou za čtvrt roku, abyste dostatečně brzy zjistili, zda je čas na nákup nových botiček.

Další nákup už zvládnete hravě sami přes náš e-shop. Pokud jste registrovaní, máte navíc dopravu i případné vrácení zdarma.

Co by vás k tématu ještě mohlo zajímat?

 

Související produkty